Interjú a kiállítókkal: Intertanker Zrt.

2017-10-06

Ismertetné néhány mondatban, hogy milyen témával érkeztek a Világkiállításra, és ez hogyan kapcsolódott az Expo tematikájához, a Jövő Energiájához?

Cégünk az ITK Holding Zrt. Magyarország közösségi közlekedésének autóbusz üzletágában, mint közlekedés operátor játszik meghatározó szerepet. Az autóbuszok biztosításán túl, a cégcsoport felkerült az ország autóbuszgyártásának térképére is. Ennek megfelelően kidolgozásra került egy buszgyártási portfolió, amely magába foglalja a különböző méretű, modifikációjú autóbuszok gyártását a korszerű diesel meghajtásúaktól a teljesen elektromos autóbuszokig. Az ITK Holding Zrt. standján statikus, plakát megjelenítési formában, illetve dinamikus, werkfilmek formájában mutattuk be tevékenységünket, mind a közösségi közlekedés biztosítása, mind az autóbusz gyártás területén. Megjelenésünk a teljesen elektromos autóbuszok jövőbeni gyártására is fókuszált, mellyel kapcsolódást biztosítottunk az Expo tematikájához.

Milyen volt a fogadtatás a látogatók részéről? Születtek esetleg konkrét megállapodások?

A cégcsoport tevékenysége irányában megnyilvánuló látogatói érdeklődést magas szintűnek ítélném, miután a vásári látogatók számára az Ikarusz autóbuszok jól ismertek és amint azt a látogatók kifejtették nagy megbecsülésnek is örvendenek. A standunkat meglátogatók érdeklődéssel fogadták a bemutatott portfoliót, melynek autóbuszai megnövelt közlekedés, és utasbiztonsági tulajdonságokkal rendelkeznek. A gyártásra kerülő autóbuszainknál különös figyelmet fordítunk a hozzáadott értékekre, melyek tárháza utasaink komfort és biztonságérzetét nagyban növeli.

A standunkat meglátogatók sorában tudhatjuk a Kazah Köztársaság Nemzetgazdasági Minisztériumának helyettesét, Madina Abylkasymova asszonyt aki kifejezett érdeklődést tanúsított a cégcsoport által fejlesztett és gyártásra tervezett autóbuszok iránt.

Augusztus 19.-én szintén látogatást tett a standon Szaud-Arábia közlekedési minisztere, illetve a Nyugat-kazahsztáni terület kormányzója akik reményüket fejezték ki a jövőbeli együttműködésre nézve.

Volt lehetőségük más pavilonokban körülnézni? Amennyiben igen, volt-e olyan, amelyiknek a koncepciója különösen megtetszett Önöknek, akivel el tudnának képelni valamilyen együttműködést? 

Az Expo 2017 Világkiállításon résztvevőként természetesen alkalmunk nyílt a kiállítói pavilonok többségében látogatást tenni. A magyar pavilon kialakítása mellett különösen megtetszett Luxemburg és Németország pavilonja, melyek letisztultan és igen komolyan fókuszáltak a Jövő Energiájának kihasználására. A kazah pavilon mind kialakításában, mind mindent átfogó tematikájával kápráztatta el látogatóit.

Mindent egybevetve milyen benyomások érték Önöket az Expóval, a magyar pavilonnal kapcsolatban? Gazdagodtak olyan tapasztalatokkal, amely hosszútávon segíti cégük fejlődését?

Megítélésünk szerint a magyar pavilon mind kialakításában, mind koncepciójában a Világkiállítás pavilonjainak képzeletbeli dobogóján helyezkedett el.

Tapasztalataink alapján elmondható, hogy nagyon hasznos volt a személyes jelenlét, mert szükség esetén átfogó tájékoztatást tudtunk adni az érdeklődőknek és így nem kellett az egyébként kiválóan felkészült kazah hostessekre hagyatkozni. Cégcsoportunk részére lehetőség nyílt megmérettetni magunkat nemzetközi környezetben, mely során megálltuk helyünket és megítélhettük, hogy az általunk választott irány jó, termékeink iránt van és less is a jövőben kereslet.

http://www.intertanker.hu/

Fotó: ITK Holding Zrt.