Interjú a kiállítókkal: Elektromotive Hungária Kft.

2017-09-30

Ismertetné néhány mondatban, hogy milyen témával érkeztek a Világkiállításra, és ez hogyan kapcsolódott az Expo tematikájához, a Jövő Energiájához?

Az elektromos járművek a jövő közlekedési eszközei, ezáltal a környezetvédelem erősítésében, a környezettudatos gondolkodás fejlesztésében óriási szereppel bírnak.

Az Elektromotive Hungária Kft. meghatározó szereplője a magyarországi elektromobilitás programnak. Több éves, nemzetközi tapasztalattal bír ezen a területen. A társaság telepítette le a 90%-át azoknak az elektromos töltőknek, amelyek villám töltésre alkalmasak ma Magyarországon. Cégünk 3 fajta elektromos töltőt mutatott be a szakvilágkiállításon, ezek közül az InfoCharger az elektromos töltésen túl, egy komplexebb, információ szolgáltató oszlopként is működik. A prototípust vittük ki, bízva abban, hogy felkelti a kazak partnerek érdeklődését.

Milyen volt a fogadtatás a látogatók részéről? Születtek esetleg konkrét megállapodások?

A látogatók érdeklődve figyelték az InfoChargeren megjelenő információkat. Konkrét üzleti megállapodást még nem írtunk alá, de komoly érdeklődés mutatkozott a nem csupán termékeink iránt, hanem szakmai tapasztalatunk iránt is, hiszen cégünk az értékesítéstől a telepítésen, üzembe helyezésen és üzemeltetésen át egészen a központi kontrol és számlázási rendszer kialakításáig végig kíséri a folyamatot.

Volt lehetőségük más pavilonokban körülnézni? Amennyiben igen, volt-e olyan, amelyiknek a koncepciója különösen megtetszett Önöknek, akivel el tudnának képelni valamilyen együttműködést?

Képviselőnk a Magyar Nemzeti Napon és az azt megelőző napokban tartózkodott kint Asztanában. Különös figyelmet fordított azokra a pavilonokra, amelyek nagy népszerűségnek örvendtek az expon. Természetesen meglátogatta a kazak, a német, a svájci pavilont. A kazak pavilon látványvilága és az ott felvonultatott technológia felkeltette az érdeklődését, lehetőséget lát egy üzleti kapcsolat kialakítására.

Mindent egybevetve milyen benyomások érték Önöket az Expóval, a magyar pavilonnal kapcsolatban? Gazdagodtak olyan tapasztalatokkal, amely hosszútávon segíti cégük fejlődését?

Az Expo impozáns kivitelezése a kazak tervezőket dicséri, akik célul tűzték ki, hogy a világ jövő energiájával foglalkozó technikai, technológiai újításait egy helyszínen mutassák be. Rendkívül nagyra értékeljük a Magyar Pavilon koncepcióját és kivitelezését. Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a bemutatkozásnak. Az expon szerzett tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy jó úton járunk, persze, fejleszteni, terjeszkedni, új üzleti kapcsolatokat építeni mi is szeretnénk.

http://elektromotive.hu/hu/

Fotó: Elektromotive Hungária Kft.